Pécsi chihuahua kennel-Mecseki Apróka

Ez az oldal a chihuahua-ról szól.Történet, standard, tartás, ápolás, tenyésztés, tenyésztők itthon és külföldön, egészség-betegség, tévhitek, színek, genetika, eladás, jogi vonatkozás.

Merle chihuahua

merle.jpg

Ausztrál pásztorkutyákhoz hasonló, speciális, igen kedvelt, de a legtöbbet bírált, és a legtöbb tévhittel rendelkező színárnyalat. A merle színért az m gén a felelős, és ez okozza a kiskutyák világos szem és orrtükö színét is. Az m gén törést hoz létre a kutya színében és az alapszínben, máshol elszórtan a testen az alapszíntől sötétebb, vilkágosabb, eltérő nagyságú árnyalatok keletkeznek, majd az alapszín folytatódik.

Két merle kutya keresztezése miatt a kölyköknek dupla MM génállományuk keletkezik, és a kölykök gyakran látás, hallás problémáktól sznvednek. Több színkombináció lehetséges, blue merle, vörös merle, csokoládé merle is.merle20rebuttle_curran-napolean.jpg

ch_merle.jpg

Belga kennel Club

2009 júliusi változtatás a standardben

Minden szín elfogadott kivéva a merle színt.A merle kutyákat ki akarják vonni a tenyésztésből, így tenyészszemlét nem kapnak, törzskönyvet igen, de még nincs egységes magyar álláspont egyenlőre, hogy felülbélyegzett lesz e a kölykök törzskönyve, vagy egyéb módon megjelölik, egyedileg számozzák e majd.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 99
Tegnapi: 130
Heti: 846
Havi: 3 090
Össz.: 588 625

Látogatottság növelés
Oldal: Merle chihuahua
Pécsi chihuahua kennel-Mecseki Apróka - © 2008 - 2018 - chihuahua.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kutyakereskedők telefonszámai - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »