Pécsi chihuahua kennel-Mecseki Apróka

Ez az oldal a chihuahua-ról szól.Történet, standard, tartás, ápolás, tenyésztés, tenyésztők itthon és külföldön, egészség-betegség, tévhitek, színek, genetika, eladás, jogi vonatkozás.

MEGSZÜLETTÜNK!

chihuahua kisfiúk születtek minőségi párosításból! információ telefonon kérhető. 30-688-821

Barátaim eladó kiskutyái

Jack russel terrier kan kiskutyák törzskönyvvel eladók. 06/202699854

Fontos figyelmeztetés

 Mérete és népszerűsége miatt a csivava kedvelt áldozata a kutyáikat méltatlan körülmények között tartó kutyaszaporítóknak, ezért kölyökvásárlás előtt alaposan tájékozódjunk, és kizárólag lelkiismeretes tenyésztőtől vásároljunk!

Nagyon sokan vidéken a kiürült csirke és disznóólakban, jobb esetben, az istállóban tartják tömegesen a chihuahuát. Esőben a hasig érő sárban dagonyáznak, vagy szűk ketrecekben méltatlan körülmények között tartják, szaporítják őket. Ha emberi oldaláról nézem, valahol érthető, hogy a megélhetés kényszeríti rá az embereket a kutya szaporítására. Csakhogy a jó gazda megnézi, mit vesz, ez követelmény a kutyánál is. A legalapvetőbb az, hogy a standardját ismerni kell és legalább a kiállításokra, tenyészszemlékre el kellene járni, tudni kell, mik a követelmények. A kutyát nem szabadna egyértelműen haszonállatnak tekinteni, ő társállat! Ez a fajta a kereskedők körében rendkívül keresett, ezért a genetikai hibás, örökletes betegségekben szenvedő és az azt örökítő, tenyésztésre alkalmatlan egyedeket is elletik.

Kutyavásárlás előtt 

Egy kutya kiváló társ és hűséges barát egyben de NEM tárgy és robot, szüksége van egy szeretetteljes falkára akiknek tagjai szeretik, odafigyelnek rá és gondoskodnak róla. Mielőtt kutyát vásárolnánk vagy fogadnánk örökbe gondoljuk át a következőket:

-Az aranyos kis kölyök hamar felnő, és felnőttként is úgyanúgy igényli gazdija gondoskodását, de még kölyökként is sok "gondot" okozhat. A kölyök mindent megakar kóstolni és mindent játéknak tekint, ezért ha nincsenek saját játékai akkor fog keresni magának (pl. a kedvenc cipőnket vagy a TV kapcsolót) , ha elmegyünk otthonról (és a kutyát a lakásban hagyjuk) akkor mindig zárjuk ba a kutyát egy olyan helységbe ahol nem tud kárt okozni vagy csukjuk be az ajtókat (ez főleg a kölyköknél ajánlatos). Ha ezt nem teszzük és ha haza érünk és egy pár dolgot szétcincállva találunk akkor ez nembiztos hogy csak a kutya hibája hisz ő csak unatkozott és gondolta lefoglalja magát! Ha a sok szétcincált dolgot szeretnénk elkerülni akkor a fent említetteken kívül sokat segít még az is, ha mielőtt elnemménk otthonról, a kölyöknek játékokat teszünk ki mert ezekkel lefoglalja magát.

- A kutyának mozgásra van szüksége, főleg a lakásban tartottaknak,  de a "kerti" kutyáknak is szüksége van  sétáltatásra mert egy kutyának az utca a TV, újság és az a hely ahol találkozhat társaival és megtudhatja a legújabb híreket. Egy nagyobb kutyáknak több mozgásra van szüksége mint egy kisseb termetű ebnek, de vannak a kis fajták közül is mozgékonyak és kevésbé mozgékonyak, de MINDEN kutyának szüksége van mozgásra.

- Mielőtt kutyánk lenne gondoljuk még azt is át , hogyha elutazunk lessz e aki etesse itassa kutyánkat.

- Kan vagy szuka? A kutyák nemének megválasztása teljes mértékben öntől függ. A szukák általában könnyebben nevelhetők és hamarabb lesznek szobatiszták de jobban igénylik a szeretetet. A kanoknál gyakoribb az egymást közti agresszió, dominánsabban viselkednek  és aktívabbak.

- Kölyök vagy felnőtt? A kölyökkutyák könnyebben nevelhetők és jobban alkalmazkodnak a befogadó családhoz. A felnőtt kutyák általában már szobatiszták és többségük már ismeri az engedelmesség fogalmát ( Gyakorlatilag bármely fenőtt kutya képes új, erős érzelmi köteléket kialakítani gazdájával).

- Fajtatiszta vagy keverék? A fajtatiszta kutyáknál az az előny hogy ismerjük körülbelül a kutya felnőtt kori nagyságát és vérmérsékletét, hátránya hogy több öröklött betegség léphet föl ( ennek kisebb az esélye ha jó tenyésztőtöl és egézségügyileg szűrt szülőktöl származik a kölyök). A keverék kutyák is teljes értékű kutyák csak náluk nehezebb megmondani hogy mekkorára nőnek ill. milyen természetűek lesznek (A menhelyi kutyák is teljesen normális ebek és ráadásul sokkal hűségesebbek és elég olcsók, viszont lehet hogy eleinte többet kell az orvosra költeni, de ha ezt  megteszzük biztosak lehetünk hogy kutyánk milliószorosan megfogja hálálni.Ma már egyre több fajtiszta kutya kerül a menhelyekre.) 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 62
Tegnapi: 130
Heti: 809
Havi: 3 053
Össz.: 588 588

Látogatottság növelés
Oldal: For sale
Pécsi chihuahua kennel-Mecseki Apróka - © 2008 - 2018 - chihuahua.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kutyakereskedők telefonszámai - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »