Pécsi chihuahua kennel-Mecseki Apróka

Ez az oldal a chihuahua-ról szól.Történet, standard, tartás, ápolás, tenyésztés, tenyésztők itthon és külföldön, egészség-betegség, tévhitek, színek, genetika, eladás, jogi vonatkozás.

Tények és tévhitek


Kutya hidrokefália, vagy vízfejűség

Hidrokefália, vagy vízfejűség a kutyáknál előfordulhat veleszületett betegségként, valamint trauma, vagy például agydaganat következtében. A hidrokefália a túlzott agyfolyadék felgyülemlése az agyban.

A hidrokefália az agyfolyadék túltermelése, áramlásának akadályozottsága vagy felszívódási zavara következtében létrejövő koponyafejlődési rendellenesség. A test túl sok folyadékot termel, vagy ahogy a legtöbb esetben történik, a termelt folyadék nem folyik le a központi idegrendszerről, mint normális esetben. Az agyban folyadékkal telt terek vannak, melyeket kamráknak neveznek. A vízfejű kutya koponyájában a kamrák túl sok folyadékkal telnek meg. Ezek megduzzadnak, és a megnövekedett nyomás kárt tesz agy agyszövetben, vagy akadályozza annak fejlődését. A kistestű ölebeket, az olyan kutyafajtákat, mint a máltai selyemkutya, a Yorkshire terrier, a Pomerániai törpespicc, a francia bulldog és Chihuahua, gyakran érinti a betegség, de a hidrokefália előfordul más fajtáknál is.


vízfejű, kutya, kölyök
A vízfejűség, a legtöbb eset kezelhetetlenMik a vízfejűség tünetei?

A hidrokefáliát jellemzően akkor diagnosztizálják, amikor a kutya még kölyök, általában kevesebb, mint négy hónapos korban. A fej kupola alakot ölt, és a fejtetőn lévő koponyacsontok nem záródnak össze. Egy puha részt lehet észrevenni a fejtetőn, ezt nevezik nyitott fontanellának. Az érintett kutya jellemzően vak, vagy rohamai vannak, vagy megváltozott testtartása. A vízfejű kiskutyák gyakran tompák szellemileg, és csak korlátozott mértékben képesek tanulni. Az esetek súlyossága eltérő. A hidrokefáliás kutya élettartama általában igen korlátozott. Az esetek súlyosság eltérő, de kevés vízfejű kutya él két évnél tovább.


vízfejű, kiskutya, kölyök
A hidrokefália, vagy vízfejűség koponyafejlődési rendellenességA hidrokefália kezelése

A legtöbb eset kezelhetetlen. Neurológiára szakosodott állatorvosok időnként leszívják a felgyülemlett felesleges folyadékot. A vízfejű kiskutya gyakran egész életén keresztül különböző gyógyszerekkel (Prednizon, Lasix) kezelik. Műtéttel, vagy gyógyszeres kezeléssel is csak ritkán élhet normális életet. A kezelés gyakran sikertelen és drága. A hidrokefália veleszületett betegség, a vízfejű kutyákat ki kell zárni a tenyésztési programból.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 186
Heti: 30
Havi: 2 385
Össz.: 596 677

Látogatottság növelés
Oldal: Tények és tévhitek
Pécsi chihuahua kennel-Mecseki Apróka - © 2008 - 2018 - chihuahua.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kutyakereskedők telefonszámai - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »