Pécsi chihuahua kennel-Mecseki Apróka

Ez az oldal a chihuahua-ról szól.Történet, standard, tartás, ápolás, tenyésztés, tenyésztők itthon és külföldön, egészség-betegség, tévhitek, színek, genetika, eladás, jogi vonatkozás.

Bemutatkozás

 

Szinte születésem óta van chihuahua-m. Természetesen az elsõ kutyust nem én, hanem az édesapám vásárolta, mert egy autóbaleset folytán lebénult és, hogy ne érezze olyam egyedül magát vett egy lakásban is tartható kistestû kutyust 1984-ben. Õ volt Brücki P.G. „Fifi”. Ő ugyan nem kiállítási minõségû kutya volt, sõt túláradó szeretetemben kissé meg is nõtt, de elmondhatom, hogy nála értelmesebb és kedvesebb kutyám azóta sem volt. Ugyan küllemre nem volt tökéletes, de 17 évig élt egészségesen velünk, amikor 2001 februárjában egyik reggel nem ébredt fel többé.
Fifi 1 éves korában, hogy ne legyen egyedül, és anyukámnak is legyen egy kutyája, került hozzánk Tünde. Akiknek a szerelmébõl 2 alom született, mindegyik alomból maradt nálunk 1-1 kutyus (Vakarcs és Tündi).
Sajnos a szüleim válása és a költözésünk miatt az anya kutyustól meg kellett válnunk. Azonban egy véletlen folytán édesapám és Vakarcs halála után 1 évvel Tündének 3 kiskutyája született, akikbõl a 2 kislány nálunk maradt (Dorisz és Huncutka). Így 4 kutyussal éltünk egy 2 szobás lakásban. De sajnos nem sokáig, mert Tündi a nagypapám temetése napján elaludt.
Dorisz és Huncutka pedig egymás után 2005-ben hagyott itt végleg minket. Valószínûleg egymás hiányát nem bírták elviselni, hiszen soha nem voltak egyedül. Igaz ugyan, hogy Huncut halála után nem sokkal vettünk Dorisz mellé párt (2 pinschert), de sajnos már elkéstünk vele.
Igaz ugyan, hogy nagyon szeretem a törpe pinschert is, de amióta meghalt az utolsó chihuahuam is, nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy valahogy összegyûjtsek annyi pénzt, hogy ismét lehessen egy chihuahuam. De a párom és édesapám régi tenyésztõ barátja Maros Ede bácsi, az ismertségre tekintettel Nekem adta az utolsó törzskönyves kutyusát, Királykerti bigyó,"Zorro", késõbb pedig egy szukát Királykerti Síva.
De ugye egy chihuahua nem chihuahua, neki is kellett egy pár. Idõközben családi házba költöztünk, így már hely is és pénz is volt, hogy a szenvedélyemnek hódolhassak. Így nem sok reménnyel ugyan, de felhívtam Istokovics Ferencet (Erzsébettelepi kennel). Legnagyobb meglepetésemre, az elsõ találkozásunktól kezdve nagyon kedves, közvetlen és segítõkész volt, a mai napig folyamatos kapcsolatban állunk egymással.
Õ vezetett be a kutyakiállítások és a tenyésztés világába, tõle kaptam az elsõ kiállítási kutyámat (Csucsut), aki minden egyes kiállításán minimum osztály gyõztes címet ért el. Innen pedig már nem volt megállás. Egyértelmû volt hogy a következõ kutyám is az õ kennelébõl való lesz. Így került hozzám Dorka és Olimpia, akik szintén szépen szerepelnek a kiállításokon.
Persze a tenyésztéshez szükségem volt idegen vérvonalú kutyákra is, elkezdtem nézelõdni az interneten és mivel nekem fontos volt, hogy a leendõ kutyusaim ne csak szépek, de egészségesek is legyenek, így esett a választásom a Pöttömházi kennelre. Szerencsére itt sem kellett csalódnom. 1 év leforgása alatt a tenyésztõvel (Bujtor Csabáné) kialakult szoros baráti kapcsolat és segítségnyújtás miatt 6 kutyus is került hozzám.
Közülük is több kutyussal járunk kiállításra, akik szintén szép eredményeket érnek el (Angi, Ibis, Naya)
Közeli terveim között szerepel minõségi szuka kutyusok vásárlása a Mikó Földi és az Amarant kennelbõl, akik a kiállításokon is megállják a helyüket és tenyésztésre is alkalmasak.
Itt szeretnék köszönetet mondani Istokovics Ferencnek, Markó Zsuzsának, Mikó Zsuzsának és Bujtor Csabánénak, akik mindenben maximálisan segítséget nyújtottak, hgy a kezdeti lehetõségeimhez képest is tudjak minõségi kiskutyákat vásárolni és nem utolsó sorban szoros baráti kapcsolatok születtek, sõt pót szülõket is kaptam a sorstól, gyermekkoromban meghalt édesapám helyett, amiért örök életemben hálás leszek.
Emellett szeretnék idegen vérvonalú kan kutyát beszerezni külföldi tenyészetbõl.
Célom: standardnak megfelelõ, típusos chihuahuak tenyésztése, akik megfelelõ mérettel rendelkeznek a tenyésztéshez (2,5 – 3 kg), de megállják a helyüket a kiállításokon is. Emellett elsõsorban õk a család kedvencei, akik hosszú boldog és egészséges éveket tölthetnek el együtt.
Kutyáim minden esetben szerzõdéssel, származási lappal, 2 oltással, chippel, parazita mentesen kerülnek új otthonukba, sorsuk további figyelemmel kísérésével.

hpim0861.jpg

 

 

Szabó Csilla

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 79
Tegnapi: 130
Heti: 826
Havi: 3 070
Össz.: 588 605

Látogatottság növelés
Oldal: Bemutatkozás
Pécsi chihuahua kennel-Mecseki Apróka - © 2008 - 2018 - chihuahua.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kutyakereskedők telefonszámai - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »